meer over wat wij doen én delen

Succesvolle Inkoop: Kennis en Samenwerking als sleutel tot Europese Aanbestedingen

Met succes inkopen staat of valt bij inhoudelijke deskundigheid. Daarom zorgen we bij Flott. bij elke inkoopopdracht als eerste voor de juiste mensen aan tafel uit de organisatie zelf of van buiten. Voor de inkoop van financiële applicaties is dat Bob van Leeuwen, van ORINCO. Samen met hem helpt Henk Vrieling of een collega, gemeentes bij Europese aanbestedingen.

Henk: “Onze samenwerking ontstond bij de gemeente Gouda. Bob had me benaderd voor een offerte voor het begeleiden van de aanbesteding voor een financiële applicatie. Ik merkte direct dat we hetzelfde in het werk staan: gedegen kennis van ons vakgebied, praktisch in de aanpak en altijd met de klant centraal. Want na de aanbesteding moeten zij ermee werken hè. Bob is ontzettend deskundig wat betreft de werking van financiële applicaties en de verschillende leveranciers. Hij weet als geen ander hoe je tot de juiste keuze komt.”

Bob: “Via een tip kwam ik bij Henk. Het klikte direct. Wat ik aan Henk zo waardeer is de ruimte die hij geeft aan de expertise van de ander. Voor mij is dat de basis van een goede samenwerking en een sterk resultaat. Dat maak ik ook wel anders mee. Sommige mensen menen alles beter te weten, ook buiten hun eigen vakgebied. Dan profiteer je dus niet van elkaars kennis, ontzettend jammer.”

Meerwaarde voor onze opdrachtgevers

Henk: “Door zijn kennis en ervaring kan Bob erg goed meedenken in de projectgroep, of spiegelen. Hij kent de gemeentelijke processen. Hij begrijpt wat er nodig is en zet anderen aan het denken. Zo zorgt hij voor realisme in de uitvraag. Ook is hij scherp op de voortgang van het proces en de implementatie.”

Bob: “Bij Flott. kennen ze Europese aanbestedingen van buiten, zowel Henk als zijn collega’s. Ze weten wat kan én wat moet. Ze nemen de opdrachtgever mee in elke fase van het traject, maar zonder zijn beslisruimte te beperken. Per slot van rekening brengen wij advies uit: de offerte die het beste past. Maar de keuze ligt altijd bij de opdrachtgever, zoals het hoort.”

De aanbesteding in Gouda werd een succes. Inmiddels maken diverse, andere gemeentes ook gebruik van onze samenwerking.

werken bij flott.

contact en administratie.

Flott. Groningen

Atoomweg 6b

9743 AK Groningen

Flott. Hoevelaken

De Wel 34d

3871 MV Hoevelaken

volg ons op social media.

KVK: 55197183

BTW-nummer: NL8516041711B01