meer over wat wij doen Ă©n delen

Ontdek Richard zijn reis als Medior Consultant

Enthousiast over inkoop, dat werd Richard Zeewuster bij Flott. Tijdens zijn stage leerde hij de inkoop kennen en daarna liet het hem niet meer los. Inmiddels is hij medior consultant en deelt hij zijn eigen expertise. Met collega’s op kantoor en met vaste medewerkers bij opdrachtgevers. “Als je openstaat voor de ander, dan groei je er beide van.”

“Wat ik later wilde worden? Dat wist ik nog niet precies toen ik naar het HBO ging. Daarom koos ik voor facility management, een redelijk brede studie. Aan inkoop dacht ik toen nog niet. Wel volgde ik in mijn derde jaar een minor inkoopmanagement. Maar het werd pas serieus tijdens mijn afstudeerstage. Via mijn broer kwam ik in contact met Julius. Een kopje koffie later hadden we een mooie opdracht uitgedacht en gaven we er een klap op: ik kon afstuderen bij Flott.”

Door mijn afstudeeropdracht

“Julius nam me gelijk mee naar klanten en gaf me volop de ruimte om het werk te leren kennen. Dat gaf me waardevolle inzichten voor mijn afstudeeropdracht, maar ook voor de stap daarna. Zijn enthousiasme was aanstekelijk. En ook met andere collega’s klikte het. Er waren toen meerdere nieuwe junior consultants, dus we zaten allemaal ongeveer in dezelfde fase. We zijn nog steeds erg hecht, met het hele team. Ook na het werk doen we graag dingen samen.”

Volop kans om te groeien

Toen mijn stage afliep, kwam de vraag: wil je bij ons verder? Zeker! Dat was precies wat ik wilde. Mijn eerste opdracht was bij de RDW, als contractbeheerder. Daar leerde ik ontzettend veel, net als bij volgende opdrachten bij verschillende gemeenten en andere overheidsdiensten. Ik wilde graag groeien in dit werk en kreeg daarvoor volop kansen. Door passende opdrachten, de begeleiding van medior en senior collega’s en het interne opleidingsaanbod. Dat is uitstekend geregeld.”

Jezelf blijven ontwikkelen

“Inmiddels ben ik zelf medior en begeleid ik junior collega’s in het werk. Dat is erg leuk, en ook leerzaam: hoe coach je iemand het beste, aan welke stap is iemand toe. Zo blijf ik leren en dat stimuleert me enorm. Ook bij opdrachtgevers. Overal pik je iets op én laat je iets achter. Dat is ons doel: niet alleen de opdracht goed vervullen, maar ook een blijvende verbetering achterlaten.”

Een brede skill set

“Wil je dit werk doen? Dan moet je leergierig zijn en jezelf willen ontwikkelen. Ben je dat, dan zit je helemaal op je plek bij Flott. Vanwege de cijfers en wet- en regelgeving moet je wel precies kunnen zijn, zoals bij een spendanalyse en het doorlichten van contracten. Maar je moet ook goede soft skills hebben, kunnen luisteren en verbinden. Om het overleg van een projectteam te leiden en voor goed contact tussen alle partijen bij een aanbesteding bijvoorbeeld. Het werk vraagt om een brede skill set, maar geeft je ook alle kans om dit te leren.”

werken bij flott.

contact en administratie.

Flott. Groningen

Atoomweg 6b

9743 AK Groningen

Flott. Hoevelaken

De Wel 34d

3871 MV Hoevelaken

volg ons op social media.

KVK: 55197183

BTW-nummer: NL8516041711B01